Dag van de 1000 voorbeelden

De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie. We zijn dus heel trots dat we het tot de finalisten hebben geschopt!

14 Maart 2019 stond in het teken van ‘inclusief werkgeverschap’ en de ‘dag van de 1000 voorbeelden’. Ook wij werden bezocht door een delegatie van VNO-NCW, Werkgeverservicepunt en mevrouw Kholoud Al Mobayed, wethouder van Hoorn. We werden met kadootjes, taart en aandacht in het zonnetje gezet.

Carlien van der Vlugt legt uit: “In onze fabriek worden kunststof kozijnen gemaakt en gekleurd. En bij ons werken inderdaad veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dat is niet ingewikkeld, het gaat om de juiste match. Het werk moet passen bij de medewerker, maar geldt dat niet altijd? Het is belangrijk om iedereen in zijn waarde te laten, goed te begeleiden en voldoende aandacht te geven. Bijzonder? Wij vinden van niet. Trouwens, bij ons werken alleen maar bijzondere mensen…en we kunnen nog gemotiveerde productiemedewerkers gebruiken!”

Gevelned

Diversiteit op de werkvloer

In de productie werken ongeveer 40 collega’s en de diversiteit is groot. De leeftijd varieert van 20 tot 60, ze hebben allemaal een eigen verhaal en vertegenwoordigen 10 nationaliteiten, waarvan West-Fries er natuurlijk ook één is. De één begint heel vroeg, de ander blijft een uurtje langer…mits de plek in het productieproces dat toelaat. We hebben herintreders, Wajong-jongeren en mensen die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn in het team; het enige dat ze allemaal gemeen hebben is dat ze man zijn én gemotiveerd om aan de slag te zijn!

Inclusief werkgeverschap

Carlien vervolgt: ‘Natuurlijk is het fijn dat er aandacht is voor ‘inclusief werkgeverschap’, maar wij zijn met name trots op ons team. In onze fabriek worden A-kwaliteit kunststof kozijnen geproduceerd en gekleurd door een goed op elkaar ingespeeld team. Bij het aannemen van nieuwe collega’s kijken we voornamelijk naar past deze werknemer bij ons, in het team en heeft hij de eigenschappen die nodig zijn voor zijn of haar taak in het proces. Een afstand tot de arbeidsmarkt is er namelijk alleen als je als werkgever niet bereid bent om die te overbruggen!

In het productieteam is nog plek voor gemotiveerde collega’s. Werk je graag met je handen, in een leuk en divers team en zoek je een nieuwe uitdaging of stageplek, dan drinken we graag een kop koffie met je!