Werkwijze GevelNed

Hoe steekt de productie van kunststof kozijnen in elkaar?
GevelNed maakt maatwerk kunststof kozijnen voor de Nederlandse particuliere woningbezitter. Het dealernetwerk van Select Windows zorgt voor advies, verkoop en montage. Er worden qua uitstraling 3 soorten kozijnen gemaakt: Hollands Accent, Hollands Blok en Hollands Facet en doordat zusterbedrijf ColorNed de voorraad profielen kleurt middels 150 verschillende kleur en structuur folies.

1. Kunststof profielen

De kunststof profielen die de basis zijn voor de kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien komen binnen in het magazijn. Ook het staal dat gebruikt wordt ter versterking van de kozijnen wordt hier op voorraad gehouden.

De kozijnen uit onze fabriek zijn geen Schüco kozijnen, maar GevelNed/Select Windows Kozijnen. De basis zijn profielen én een stalen binnenwerk van Schüco, maar de verwerking en afwerking kent veel eigen inbreng. Hang en sluitwerk, beslag, grepen, kleuren worden op basis van klantwensen in het proces gebracht en zijn toevoegingen uit onze fabriek. Daarom zijn onze kozijnen uniek te noemen!

GevelNed
GevelNed

2. Handmatige productie

Omdat wij bij GevelNed kozijnen produceren voor particuliere woningbezitters zijn alle kozijnen maatwerk. Het grootste deel van het productieproces wordt door machines gedaan, maar we zijn ook nog veel handmatige handelingen. Zo worden schuifpuien altijd met de hand in elkaar gezet. Ook bijzondere kozijnen als een melkmeisje wordt deel handmatig gelast.

3. Voorbewerking

De computergestuurde voorbewerkingsstraat is het hart van onze fabriek. Hier worden de 6 meter lange profielen op maat gezaagd, worden alle gaten voorgeboord voor ontwatering, grepen, scharnieren en sloten. Ook worden hier de handelingen verricht voor het aanbrengen van de zogenaamde Hollandse Hoek of verstek verbinding.

GevelNed
GevelNed Kunststof kozijnen -Versterken kozijnen - staal

4. Versterken van de kozijnen

Het staal om de kozijnen te versterken wordt handmatig in de profielen geschoven en vastgeschroefd.

5. Lassen van de kozijnen

Door het toepassen van speciale adapters op de hoeken van het ingebrachte staal worden de hoeken machinaal gelijktijdig stevig gelast. Dit is een belangrijke stap, want het bepaalt de stevigheid van het kozijn.

GevelNed
GevelNed Kunststof kozijnen -voorbewerking - vacature productiemedewerker kunststof kozijnen

6. Beslag

Nu het kozijn gelast en verstevigd is, wordt het gewenste hang- en sluitwerk aangebracht op de draaiende delen.

7. Afmontage

De laatste fase van het productieproces is het assembleren van de kozijnen. Hier komen kozijn en draaidelen samen en worden de puntjes op de i gezet door sloten, grepen, scharnieren en panelen toe te passen.

GevelNed
GevelNed kunststof kozijnen - vacatures - medewerker expeditie

8. Expeditie

Nu de kozijnen geproduceerd en gecontroleerd zijn, worden ze per dealer gebonden op bokken en klaargezet voor transport

9. Vervoer naar de klant

Wekelijks rijden er vrachtwagens van onze vaste transporteur Winder door Nederland om bij onze klanten hun maatwerk kozijnen af te leveren voor locale montage bij de particuliere eindklant!

GevelNed - vervoer van kozijnen - werkwijze