Ruim 30 jaar kozijninnovaties

Sinds de oprichting in 1992 heeft GevelNed vele innovaties doorgevoerd in de productie van kunststof kozijnen. Zowel in manier van produceren, maar ook op product niveau. Omdat we maatwerk kunststof kozijnen produceren voor de Nederlandse particuliere woningeigenaar, komen vele innovaties voort uit klantwensen. Mijlpalen in de bedrijfsgeschiedenis GevelNed geven een mooi pad van groei en ontwikkeling weer!

1992

GevelNed wordt in Hem opgericht als kunststof kozijnenfabriek

1994

GevelNed wordt partner van Schüco en gaat op basis van Schüco profielen maatwerk kunststof kozijnen produceren voor de Nederlandse markt.

1995

De fabriek heeft in Hem niet voldoende groeiruimte. Een verhuizing van Hem naar Zwaag is het gevolg.

2003

De oprichting van Select Windows markeert de start van een andersoortige marktbenadering. Select Windows zorgt voor een netwerk van partners met showrooms in Nederland waar de kozijnen van GevelNed een centrale plek in het assortiment krijgen.

2005

In de fabriek wordt een nieuw softwareprogramma in gebruik genomen (JoPPS). De productie wordt computer gestuurd ingericht en klanten van GevelNed kunnen via deze software zelf maatwerkbestellingen invoeren en offertes maken voor hun klanten.

2011

De consumentenmarkt vraagt om maatwerk kozijnen, maar ook om een luxe uitstraling van die kozijnen. Nieuwe productinnovaties doen hun intrede; de zogenaamde Hollandse Hoek (een HVL verbinding) en de Hollandse dorpel (een op natuursteen gelijkende kunststof dorpel met een hoge isolatiewaarde) worden geïntroduceerd. Uniek voor kunststof kozijnen.

2012

GevelNed kan inspelen op de vraag voor meer kleur in kunststof kozijnen. Zusterbedrijf ColorNed levert inmiddels 125 kleuren en structuren. Uniek in de markt!

2014

Wederom wordt er een productinnovatie doorgevoerd. Slanke rolband scharnieren op naar buiten draaiende deuren (tuindeuren, achterdeuren, schuurdeuren) vervangen de scharnierkapjes. Voor de consument een pluspunt!

2016

In de fabriek vindt de installatie van een nieuwe volledig computer gestuurde voorbewerkingsstraat (Schirmer) plaats. Deze investering zorgt voor tijdswinst in de productie en efficiency in het proces.

2017

De introductie van Ligna folies bij kleurbedrijf ColorNed heeft zeker ook impact voor de productiegroei. De levensechte houtnerfstructuur voor kunststof kozijnen wordt zeer gewaardeerd door de consument en vooral de kleuren antracietgrijs en zwart zijn populair. De kleurenwaaier heeft nu 150 kleuren en structuren.

De verhuizing van Select Windows naar Zwaag zorgt voor een nog hechtere samenwerking op gebied van marketing. Het partnernetwerk groeit en daarmee groeit ook de markt voor Select Windows kozijnen uit onze fabriek.

2018

Op 16 en 17 maart 2018 vierden we het 25 jarig jubileum van GevelNed. Tegelijkertijd stonden we toen stil bij de heropening van het compleet verbouwde pand nu ook onze zusjes ColorNed en Select Windows bij ons op kantoor zijn ingetrokken. Alles onder één dak bleek namelijk wel zo efficiënt.

In het jubileumjaar introduceerde GevelNed ook twee nieuwe kozijnprofielen gebaseerd op de Schüco LivIng serie. Naast het reeds bestaande Holland Accent (gebaseerd op Schüco CT70) werden Hollands Blok en Hollands Facet geïntroduceerd.

2019

De trend om woningen te verduurzamen en energiezuiniger te leven zorgt voor een grotere vraag naar sterk isolerende kozijnen. De introductie van ons Energie Kozijn speelt daar op in.

2021

GevelNed is finalist in de Ondernemingsverkiezing Noord Holland en dingt in de categorie MKB Midden mee naar de titel Beste Onderneming van Noord Holland 2021! Tegelijkertijd wordt er een aanbouw van 1500m2 aan de fabriek gerealiseerd.

2022

GevelNed is bestaat in 2022 30 jaar. Dat vierden we met ons personeel en de gevel van het pand kreeg een mooie metamorfose.

Innovaties in kunststof kozijnen

In de loop der jaren heeft GevelNed vele innovaties doorgevoerd in de productie van kunststof kozijnen. Zowel in manier van produceren, zoals de volledig computergestuurde voorbewerkingstraat die we in 2016 in gebruik hebben genomen, alsook op product niveau.

De kozijnen worden sinds 2011 voorzien van een zogenaamde Hollandse Hoek, zodat het kozijn een echt Nederlandse uitstraling krijgt. De slanke rolband scharnieren die we sinds 2014 toepassen is ook zo’n voorbeeld. Een andere recent geïntroduceerde ontwikkeling is de levensechte houtnerf LIGNA structuur waarmee de kozijnen niet van hout te onderscheiden zijn. Ook het groeiende aantal kleuren waarin we kunststof kozijnen kunnen leveren wordt door een klantwens ingegeven. In de loop van 2018 ging GevelNed ook kozijnen leveren met een nog betere isolatiewaarde en op basis daarvan werd in 2019 het Energie Kozijn geïntroduceerd.