GevelNed toont trots op West-Friese wortels - Kromme Leek op gevel fabriek

GevelNed toont trots op West-Friese wortels

In het voorjaar van 2022 kreeg het bedrijfspand van GevelNed, ColorNed en Select Windows in Zwaag een prachtige nieuwe uitstraling. De gevel van de kunststof kozijnen fabriek en de kantoren wordt voorzien van een afbeelding van het West-Friese landschap.

GevelNed toont trots op West-Friese wortels - Kromme Leek op gevel fabriek

Het bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein Westfrisia en is trots op de West-Friese wortels. Ter ere van het 30 jarig jubileum in 2022 wordt daarom de gevel opgefrist en straalt die West-Friese trots ook van het pand af!

Ontwerp van huisarchitect

Het gevelontwerp met lokale uitstraling is gemaakt door huisarchitect Van Schie Architecten. Want hoewel GevelNed een landelijk opererend bedrijf is, komt dat voort uit een echt familiebedrijf dat geworteld is in West-Friesland. Architect Daan van Schie: “Deze tweeledigheid wilden we op de gevel naar voren brengen in de vorm van een grafische weergave van een typisch stukje Hollands landschap -het stuk tussen de Kromme Leek en de Zwaagdijk- waarbij duidelijk de verkaveling van het veenlandschap zichtbaar is, de verbondenheid met Zwaag én als vertaling van de verankering van het bedrijf in West-Friesland.”

Trots op West-Friese wortels 

Ondernemersechtpaar Carlien en Theo van Gorkom leggen die West-Friese trots graag uit: “Wij maken al 30 jaar mooie kunststof kozijnen voor elke Nederlandse woning in onze fabriek en we zijn trots op dat product, maar zeker ook op ons team die deze kozijnen produceert, kleurt en vermarkt. In onze fabriek werken gemotiveerde productiemedewerkers uit West-Friesland. Maar hun roots liggen in ruim 10 verschillende landen. Daarbij bestaat meer dan 5% van het personeelsbestand uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven in de kracht van diversiteit. Zij werken samen in ons kozijnendreamteam en wij kijken vol trots naar hun motivatie, bereidheid om te leren en vakmanschap.”

Van ‘dertien in een dozijn’ naar blikvanger

Van een ‘dertien in een dozijn’ bedrijfspand transformeerde het bedrijfspand in het voorjaar van 2022 in een blikvanger op bedrijventerrein Westfrisia en daarmee stralen we uit wat we zelf al jaren voelen; de verbondenheid met de regio. Carlien vult aan: “Wat we hiermee willen aangeven is dat ons pand niet op zomaar een willekeurig bedrijventerrein is gevestigd, maar juist dichtbij Hoorn: een stad met historie, een eigenheid, trots midden in het unieke West-Friese landschap. De grafische impressie van de Westfriese Kromme Leek op ons pand, weerspiegelt onze trots op onze locatie, ons product en onze medewerkers. En ja, we zijn zeilers, dus kiezen voor water is voor ons logisch, maar bedrijfsmatig zijn we al 30 jaar vast verankerd in deze mooie omgeving”.

 

De relatie tussen GevelNed, ColorNed en Select Windows

GevelNed produceert kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien op basis van Schüco profielen die bij ColorNed van een kleurfolie voorzien worden. Er wordt voornamelijk op maat geproduceerd voor de Nederlandse particulieren huiseigenaar en de kozijnen worden als Select Windows Kozijnen in de markt gezet door een landelijk dealernetwerk.

Wat is de Kromme Leek eigenlijk?

De Kromme Leek is de enige voormalige veenrivier, die nog herkenbaar is op de kaart van West-Friesland. Vanaf de Hoornseweg tussen Wognum en Hoorn tot aan Wervershoof trekt de Kromme Leek zijn spoor in het landschap. Het fietspad ‘Over de Leek’ vormt een mooie mogelijkheid om kennis te maken met deze historische veenstroom.

Kromme leek in West-Friese landschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *