GevelNed Kunststof Kozijnen fabriek - maatwerk Select Windows kozijnen

GevelNed produceert mooie maatwerk Select Windows kozijnen

Mooie kozijnen voor elke woning – met dat credo produceert GevelNed zijn hoogwaardige Select Windows kunststof kozijnen. “Maatwerk voor onze eindklanten, gekoppeld aan efficiëntie in de productie”, zo typeert commercieel directeur Amanda Knol van Select Windows en GevelNed het brede productportfolio en de werkwijze van GevelNed: “Wat de klant wil, maken we. Alles kan.” Daarbij innoveert het bedrijf uit Zwaag voortdurend. Na het duurzame Energie Kozijn ontwikkelde GevelNed de sterk isolerende Select Windows Hefschuifpui, allebei gebaseerd op het nieuwe profielsysteem Schüco LivIng.

Innovaties in kozijnen

Beide innovaties – Energie Kozijn en Select Windows Hefschuifpui – illustreren twee belangrijke kernwaarden van GevelNed: oog voor duurzaamheid en maatwerk tot aan de uitvoering. GevelNed levert op basis van Schüco-profielen een breed palet aan Select Windows kunststof kozijnen, in maar liefst 150 kleuren, met matte folie, folie voorzien van een houtnerfstructuur of met metallic kleuren. En met een waaier aan bijpassende randproducten, zoals horren, roosters, panelen, binnenzonwering en raamdecoratie, maar ook diverse soorten isolatieglas en screenline (jaloezieën tussen het glas). Vermarkt en verkocht worden de kozijnen door het netwerk van Select Windows partners, die verspreid over het land dicht bij de particuliere woningbezitter staan.

Kunststof kozijnen op maat

Select Windows levert kozijnen aan de kozijnspecialisten die als partner aan het bedrijf verbonden zijn. Dit zijn ondernemers met verschillende achtergronden: bouwbedrijven, glas- en montage- en verkoopbedrijven. Maar allemaal staan ze dicht bij de eindklant en denken ze mee over kozijnoplossingen voor de specifieke woonwensen van consumenten. Commercieel directeur Amanda Knol: “Wij kunnen voor iedere woningstijl een passend kunststof kozijn maken. Dat maatwerk is mogelijk dankzij onze samenwerking met vaste partners zoals Schüco, Pilkington, Verosol en zusterbedrijf ColorNed. En dankzij een volledig gedigitaliseerd productieproces, waarmee wij in onze eigen fabriek in Nederland de kunststof profielen verwerken tot hoogwaardige kunststof kozijnen in iedere gewenste maat, indeling en uitvoering.”

Nieuwe software

Een sprong voorwaarts in dat maatwerk lanceert GevelNed later dit jaar, vertelt Amanda: “De vraag naar kunststof kozijnen stijgt snel. Daarom hebben we voor onze Select Windows-partners nieuwe software ontwikkeld, die nog gebruiksvriendelijker is. Daarmee calculeren ze sneller een maatwerkoplossing inclusief offerte voor hun eindklant. En de kozijnconfiguratie zoals die digitaal wordt samengesteld, kan in de fabriek meteen een-op-een geproduceerd worden.”

Energie Kozijn

De roep om duurzaamheid in de bouw, vanuit de branche zelf en door de overheid, resulteert bij GevelNed in nieuwe, innovatieve producten. Amanda Knol: “Energieneutraal bouwen en verbouwen verlangt een nieuwe standaard op het gebied van isolatieprestaties. Wij ontwikkelden daarom het duurzame Energie Kozijn en in het verlengde daarvan de Select Windows Hefschuifpui. Aan de basis van deze innovaties staat het Schüco LivIng -profiel. Dit diepe kozijnprofiel hebben wij samen met Schüco ontwikkeld en volledig toegesneden op de Nederlandse woningmarkt. Schüco LivIng heeft een stalen versterking, met een U-waarde van 1.0 – dat hebben we bewust zo gekozen. We kunnen met dit profiel een voortreffelijke isolatiewaarde halen, omdat het product zich uitstekend leent voor de Nederlandse markt waar in de gevel letterlijk alle ruimte is voor goed isolerende kozijnen.”

Hollands Accent, Hollands Blok en Hollands Facet

GevelNed Kunststof kozijnen - Hollands Accent GevelNed Kunststof kozijnen - Hollands Blok GevelNed Kunststof kozijnen - Hollands Facet

Select Windows is bekend van zijn Hollands Accent-kozijnprofiel (Schüco CT70, 112 millimeter diep). Daarnaast werkt het bedrijf met twee profielen van 120 millimeter diep: het Hollands Blok (Schüco LivIng, 6 graden) en het Hollands Facet (Schüco LivIng, 15 graden). Dat diepere profiel biedt meer ruimte voor glas en zorgt zo voor betere prestaties op het gebied van isolatie en duurzaamheid.

Select Windows Hefschuifpui

GevelNed vervaardigt uit het Schüco LivIng -profiel niet alleen het duurzame Energie Kozijn met tripelglas, maar ook de nieuwe Select Windows Hefschuifpui. De hefschuifpui leent zich voor glasdiktes tot 52 millimeter. Met een U-waarde van 0,84 (bij een schuifpui van 3500 bij 2300 millimeter met tripelglas en TGI -afstandhouder) leent deze hefschuifpui zich uitstekend voor passiefhuizen. De Select Windows Hefschuifpui is uitgerust met verschillende GevelNed -innovaties, waaronder de Hollandse Hoekverbinding en een sterk isolerende onderdorpel. De hefschuifpui heeft daarnaast innovatieve lasbare EPDM -dichtingen voor de best denkbare thermische- en geluidsisolatie en is optimaal beschermd tegen weersinvloeden.

Dit Close-Up artikel over maatwerk Select Windows kozijnen verscheen ook in Vakblad Raam en Deur editie 3-2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *